Uz veliko interesovanje učenika, u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru prezentovano je jubilarno izdanje informativnog vodiča „Evropski dnevnik“ koji je namenjen učenicima srednjih škola i njihovim nastavnicima. U okviru Dnevnika, otvoren je nagradni konkurs „Evropa i ja“ za kreativne i inovativne radove.

Poziv je otvoren do 31. januara 2020. godine.  Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to: EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava, Životna sredina i klimatske promene, Prevencija nasilja, Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Prezentaciji su prisustvovali i gimnazijalci iz Bora koji su prethodne godine osvojili drugo mesto u kategoriji multimedijalnih radova i putovali u Evropsku uniju. Oni su ovom prilikom istrakli koliko je konkurs značajan i kakve prilike pruža mladima.

Kako je protekla prezentacija pogledajte u prilogu RTV Bor.

Uz mentorsku podršku profesora, učenici svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Detaljnije informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs