Zainteresovani srednjoškolci iz Vranja imali su mogućnost da se bliže informišu o propozicijama, temama i svim važnim informacijama u vezi sa jubilarnim desetim izdanjem nagradnog konkursa Evropski dnevnik. Na prezentaciji koja je održana u Javnoj biblioteci „Bora Stanković učenici od prvog do trećeg razreda vranjskih srednjih škola upoznali su se sa konkursom koji će i ove godine najkreativnijim učenicima iz Srbije pružiti priliku da dobiju sedmodnevno putovanje u tri zemlje Evropske unije.

Poziv je otvoren do 31. januara 2020. godine. Pravo učešća imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji.

Najboljih 15 radova biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju. Učenici, uz mentorsku podršku profesora iz svojih srednjih škola, radove mogu kreirati u pet različitih kategorija, i to timski ili individualno: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Evropski dnevnik je objavljen uz podršku Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.