EU za tebe

#EUzaTEBE – naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Od 2001. godine, Evropska unija je kroz brojne projekte u Srbiji uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u zemlji.

Srbija i Evropska unija dele zajedničke vrednosti. Kampanja #EUzaTEBE realizovaće se u tradicionalnim medijima, na društvenim mrežama, u saradnji sa državnim insitutucijama, kulturnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, institucijama i pojedincima.

Detaljne informacije o #EUzaTEBE pratite na našim internet stranicama: www.europa.rs i www.euinfo.rs  kao i na profilima na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i Twitter. Pozivamo Vas da se priključite razgovoru koristeći hashtag #EUzaTEBE.


Prijem povodom Dana Evrope

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici ugostio je brojne ugledne goste iz Srbije i diplomatskog kora na prijemu povodom proslave Dana Evrope u Kombank dvorani.

Galerija fotografija  |  Govor ambasadora Sema Fabricija


“Grad Evrope” približio Evropsku uniju Beograđanima

Manifestacija “Grad Evrope”, koja je deo obeležavanja Dana Evrope u Srbiji, održana je na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Veliki broj Beograđana iskoristio je priliku da sunčanu subotu provedu upoznajući se sa kulturom, istorijom i tradicijom zemalja Evropske unije, igrajući košarku, uz brojne druge sadržaje.

Galerija fotografija


Katalog #EuzaTebe uz Blic

Katalog „#EUzaTebe“, u kojem je kroz 18 različitih sektora predstavljena saradnja i pomoć Evropske unije u Srbiji, podeljen je širom zemlje uz primerak dnevnog lista „Blic“ za subotu, 11. maj. Za svaki od 18 različitih sektora, pripremljen je tekst sa podacima koji govore o obimu saradnje, predlog tvita i fotografija neke od uspešnih priča.

Pogledajte Katalog


EUTEKA deo kampanje #EUzaTEBE

Deo kampanje #EUzaTEBE su i aktivnosti u okviru inicijative EUTEKA, mreže javnih biblioteka širom Srbije, koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o Evropskoj uniji. Njihovi događaji ove godine fokusirane su na zaštitu životne sredine i upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola sa osnovama EU. 27 biblioteka je učestvovalo u kampanji, iz sledećih gradova: Sombor, Uzice, Lazarevac, Arandjelovac, Backa Topola, Cuprija, Jagodina, Kikinda, Kladovo, Ljubovija, Nova Varos, Novi Pazar, Pozarevac, Leskovac, Prijepolje, Sremska Mitrovica, Varvarin, Zajecar, Zrenjanin, Lebane, Novi Sad, Pirot, Valjevo, Kovin, Nis, Kraljevo and Vrnjacka Banja.

Pogledajte detaljnije


Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža pripremili su tokom maja veliki broj događaja kako bi se obeležio Dan Evrope i u celoj zemlji su planirane aktivnosti koji su deo kampanje #EUzaTebe.

Raspored događaja tokom maja