EU za tebe

#EUzaTEBE - naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Od 2001. godine, Evropska unija je kroz brojne projekte u Srbiji uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u zemlji.

Srbija i Evropska unija dele zajedničke vrednosti. Kampanja #EUzaTEBE realizuje se u tradicionalnim medijima, na društvenim mrežama, u saradnji sa državnim insitutucijama, kulturnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, institucijama i pojedincima.

Od 9. do 17. maja, biblioteke u 26 gradova, koje su deo mreže EUTEKA - EU u vašoj biblioteci, koju je osnovala Delegacije EU u Srbiji obeležile su Dan Evrope iz sledećih gradova: Sombor, Uzice, Lazarevac, Arandjelovac, Bačka Topola, Ćuprija, Jagodina, Kikinda, Kladovo, Ljubovija, Nova Varoš, Požarevac, Leskovac, Prijepolje, Sremska Mitrovica, Varvarin, Zaječar, Zrenjanin, Lebane, Novi Sad, Pirot, Valjevo, Kovin, Niš, Kraljevo i Vrnjačka Banja. One su organizovale kvizove, radionice, događaje na otvorenom, dok su kroz neke aktivnosti obeležile EU Zelene Nedelje.

Detaljne informacije o #EUzaTEBE pratite na našim internet stranicama: www.europa.rs i www.euinfo.rs  kao i na profilima na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i Twitter. Pozivamo Vas da se priključite razgovoru koristeći hashtag #EUzaTEBE.