Koncert i prijem u Kombank dvorani povodom Dana Evrope

0

Delegacija Evropske unije u Srbiji u četvrtak 9. maja, povodom Dana Evrope, organizuje prijem i koncert u Kombank dvorani. Na ovaj način, obeležiće se 69. godišnjica od donošenja Šumanove deklaracije, prvog koraka ka uspostavljanju EU.

Domaćin prijema biće šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, a prisustvovaće predstavnici Republike Srbije, ambasada država članica i brojni drugi. Pored prijema, predviđen je koncert, koji će predvoditi dečiji hor i orkestar „Muzika nade“. Organizator projekta je Music Art Project.

Jedan od ciljeva MAP je da omoguće kvalitetno muzičko obrazovanje, koje će deci pomoći da kroz život koračaju radosno, hrabro, uporno i sigurno, aktivno stvarajući svoju budućnost. Sistem ansambala koji se formiraju na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou nazvani su „Orkestri i Muzika nade“.

To je takođe i deo međunarodnog programa „El Sistema“, koji za cilj ima društvene promene i da podstaknu mlade da kroz grupno muziciranje u okviru sistema orkestara i horova razvijaju osobine i veštine koje će im omogućiti da postanu saosećajni i proaktivni članovi društva, koji doprinose razvoju svoje zajednice i kulture.

Zajedno sa „Muzikom nade“, u četvrtak će nastupiti i Bajaga i Instruktori, Vasil Hadžimanov i brojni drugi umetnici. Za predstavnike medija, akreditacije su obavezne, a možete se prijaviti na media@euinfo.rs do srede u 15 časova.

Prijem i koncert zvanični su početak kampanje #EUzaTebe, o kojoj detaljnije možete pročitati ovde.

Podeli

Comments are closed.