Treći Evropski filmski festival u Domu omladine Beograda

0

Delegacija EU u Srbiji, EUNIC, EU Info centar i Dom omladine Beograda treći put za redom organizuju Evropski filmski festival, nudeći publici široki izbor savremenih igranih i dokumentarnih filmova sa Starog kontinenta. Ove godine moto festivala je „Zemlja između“.

Obeležavajući deceniju od najvećeg proširenja Evropske unije, festival se bavi posebnim uticajem proširenja na psihološku mapu kontinenta ujedinjenog u poštovanju i veličanju kulturne i prirodne različitosti. Ideja festivala nije samo da dovede najbolju evropsku filmsku produkciju u Srbiju, već i da dokaže da se vizualne umetnosti u Srbiji mogu nositi rame uz rame sa naboljim evropskim kreativnim dostignućima.

Na festivalu u Domu omladine u Beogradu će do 21. maja biti prikazano ukupno 30 igranih i dokumentarnih filmova iz 22 zemlje članice EU i Srbije, među kojima i ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji strani film „Velika lepota“ („La grande bellezza“), dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Kanu za 2013. „Plavo je najtoplija boja“ („Blue is the warmest color“) i dobitnik nagrade BAFTA „Filomena“. Ulaz na filmske projekcije je besplatan uz ulaznice koje se mogu podići u holu Doma omladine ili dobiti preko društvenih mreža.

Festival će u petak, 16. maja u 20h u Domu omladine Beograda otvoriti šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Evropski filmski festival nakon Beograda biće organizovan u Novom Sadu, Leskovcu, Kragujevcu, Čačku, Surdulici i drugim gradovima Srbije.

http://www.europa.rs/upload/2014/maj/EFF_schedule_srpski.doc
http://www.europa.rs/upload/2014/Evropski_Film_Liflet_2014.pdf

FEF2014

 

Podeli

Comments are closed.