Autorka Zilke Šojerman u knjizi „Bogate devojke“ ostavlja nezavršene životne priče svojih likova koji pozivaju čitaoce  na razmišljanje, introspekciju i samospoznaju, zaključak je Književnog kluba Evropa održanog 18. avgusta u Bulevar Books-u.

Profesor na Odseku za komparativnu književnost Vladimir Gvozden ovu zbirku karakteriše kao dobru jer je u pitanju sedam priča koje su različite, ali povezane najpre motivom i temom.

“Knjiga je zanimljiva i pomalo provokativna u nekim svojim aspektima. Pogotovo naslov “Bogate devojke” koji je privlačan, a ubrzo nakon početka čitanja knjige pridev bogat razložimo na razne vrste bogatstva, da bi nakon toga došli do zaključka da je naslov ceo ironičan”, rekao je Gvozden.

Ova zbirka priča pruža duboke i intrigantne uvide u ljudsku egzistenciju, razmišljanja i težnje, ostavljajući čitaoca sa snažnim utiscima i pitanjima o smislu ljubavi, bogatstva i duhovnosti.

Rukovodilac Informaciono-referalnog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu, Miloš Pankov, kaže da je u pitanju psihološka knjiga.

“Ovo je knjiga za osobe koji vole da čitaju o toku svesti, o unutrašnjim dijalozima, ali i za one osobe koje prolaze kroz razne izazove, ljubavne i egzitencijalne.”

Novinarka Tamara Srijemac kazala je da joj je drago što se radi o knjizi koja priča priče iz ženske perspektive jer su one, kako je rekla, dugo bile u zapećku.

Razgovor je moderirala studentkinja na Odseku za komparativnu književnost Adriana Dondo.

Književni klub Evropa je serijski događaj organizovan peti put u saradnji EU Info Pointa, Katedre za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta i Gradske bibilioteke u Novom Sadu.

Knjiga “Bogate devojke” u izdanju „Kontrast izdavaštva“ objavljena je uz podršku programa Kreativna Evropa kao deo projekta „Most/Die Brücke“, čiji je cilj da poveže dve kulture prevodima savremenih nemačkih autora na srpski jezik, kao i srpskih autora na nemački jezik.