Lep i sunčan dan vikenda, EU info kutak Niš iskoristio je za aktivnost u prirodi i pešačku turu u Jelašničkoj klisuri.  Povodom Svetskog dana turizma, a tokom Evropske nedelje sporta, niški EU info kutak je u saradnji sa UG “Zeleni Ključ” i PAK “Mosor” organizovao odlazak do Jelašnice, gde je sa mesta Potkapina započeta pešačka tura. Zanimljiva akcija u prirodnom i autentičnom ambijentu bila je otvorenog tipa i pridružili su se zainteresovani građani svih uzrasta.

Učesnici pešačke ture su ovom prilikom dobili mini obuku planinarenja i saznali sve što je potrebno o kodeksu ponašanja u prirodi, uz pomoć licenciranih planinarskih vodiča i obučenih osoba za Prvu pomoć i spasavanje.

U sjajnoj atmosferi i po veoma prijatnom vremenu početkom jeseni, građani koji su se odlučili da krenu na pešačku turu, imali su priliku da uživaju i da pritom kroz zdravu fizičku aktivnost bolje upoznaju bogatu prirodu Jelašničke klisure.

Više fotografija sa ove aktivnosti možete naći na FB stranici EU info kutka.

Ovo je samo jedna u nizu tura koju EU info kutak organizuje ove jeseni, kako bi se građanima i građankama Niša približilo bogato ekološko nasleđe našeg kraja, ali i promovisali zdravi stilovi života, sport, rekreacija i pešačenje.

Pešačka tura u Jelašničkoj klisuri organizovana je tokom Evropske nedelje sporta, koja je obeležena od 23. do 30. septembra u cilju podizanja svesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti. Prethodno je održana Evropska nedelja mobilnosti od 16. do 22. septembra sa ciljem da unapredi javno zdravlje i kvalitet života promovisanjem čiste mobilnosti i održivog gradskog prevoza.