Pozorišna predstava nastaje u saradnji sa publikom. Ovo je osnovno polazište “Pozorišta Lektira” koje je sinoć u Novom Sadu okupilo mališane ali i radoznale roditelje na pozorišno-likovnoj radionici „Mašta priča priče“.

Dečja predstava nije samo puka slika za publiku, već se domaštavanjem priča na sceni razvija pa i menja u neočekivanim pravcima. Upravo u ovome su uspela deca zajedno sa glumcem Ivanom Jevtovićem, kroz razgovor i crteže, kreirajući uzbudljiv pozorišni događaj. Vođeni sopstvenom maštom, učesnici su plovili kroz tri dobro poznate priče: „Mali princ“, Antoana de Sent Egziperija, „Dobro drvo“, Šela Silverštajna i „Petson slavi Božić“, Svena Nordkvista.

Ambijent kino sale Muzeja savremene umetnosti Vojvodine bio je inspiracija za nove ideje za stare priče, crtalo se, pravili su se ukrasi za jelku, da bi na kraju i jelka bila okićena, a crteži mališana na jedno veče izloženi u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.  Ovu pozorišnu proslavu organizovali su EU info kutak Novi Sad i Francuski institut u Novom Sadu, uz nameru da se program pričanja priča evropskih autora i autorki  nastavi na mesečnom nivou u različitim novosadskim prostorima.