“Uskoro u vaš grad stiže maštoviti par – da kroz interesantne slike i priče, svako dete otkrije dar. Mašta čuda čini, igraćemo se i biti fini. O čudesnim stvorenjima i jednom princu tek ćete čuti, a i o ludoj božićnoj avanturi… Dok se ideje roje, spremili smo Vam i žarke boje, zato dođite na naš žur da budemo cool!”

Ovako je glumac i voditelj pozorišno-likovne radionice “Pozorišta lektira”, Mašta priča priče, Ivan Jevtović, najavio februarski susret sa najmlađim Novosađanima, a susret je, sada već tradicionalno, bio i više od toga.

U intimnoj atmosferi Kulturne stanice Svilara, okupilo se tridesetak mališana koji su o književnosti pričali i slušali na jedan poseban način – kroz maštu, igru, i svaranje jednog malog zajedničkog čuda.

Ovo je treća u nizu radionica o omiljenim pričama evropskih pisaca, koju su i ovaj put organizovali EU info kutak Novi Sad, Francuski institut Novi Sad i Austrijski kulturni forum.

Kroz posebno izvođenje evropskih književnih dela, deca između 5 i 10 godina, naučila su šta nam priče za maštu znače i koliko je književnost važna za svako malo i veliko dete.