Anti-korupcijski čas održan u Obrenovcu

0

Prekini lanac! Reci NE korupciji!

Šta je korupcija, kako da prepoznaju korupciju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave, više od 200 maturanata iz srednjih škola iz Obrenovca i Beograda razgovarali su sa tužiocima, policajcima i sudijama koji se svakodnevno bore protiv korupcije, sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije i nevladine organizacije Transparentnost Srbija na Antikorupcijskom času koji je održan 17. decembra 2019. u Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu.

Pozdravne govore održali su Dragoljub Zlatanović, direktor Poljoprivredno-hemijske škole, Mirjana Vlahović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Darko Luković, načelnik Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova i Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije.

Ovaj, četvrti po redu, edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za borbu i prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

Pored Obrenovca, antikorupcijski časovi održani su u Kraljevu, Novom Sadu i Nišu  kojima je prisustvovalo oko 1000 srednjoškolaca.

Fotografije sa Antikorupcijskog časa:
https://www.flickr.com/photos/153906143@N08/albums/72157712245632727

Podeli

Comments are closed.