Barozo čestitao Vučiću izbor za premijera Srbije

0

Predsednik Evrospske komisije Žoze Manuel Barozo čestitao je Aleksandru Vučiću izbor za premijera Srbije, ohrabrujući ga da nastavi evropske integracije, reforme i dijalog sa Kosovom.

“Srpski narod vam je poverio mandat i veliku odgovornost da nastavite sa procesom reformi i evropskih integracija, kao glavnim prioritetima nove Vlade”, navodi se u pismu Baroza Vučiću.

“Srbija je već preduzela važne korake na putu ka Evropskoj uniji i ja sam uveren da će pod vašim odlučnim rukovodstvom uspeti da se suoči i sa budućim izazovima.

“Ovo se pre svega odnosi na dobro funkcionisanje svih demokratskih institucija, jačanje vladavine prava i poboljšanje zaštite svih osnovnih prava”, poručio je Barozo.

Predsednik komisije je naglasio da je, s obzirom na to da se Srbija suočava sa velikim ekonomskim teškoćama, “Evropska komisija spremna da pomogne u unapređenju ekonomskog upravljanja i sprovođenju neophodnih strukurnih reformi koje će obezbediti rast i konkurentnost privrede”.

“Srbija je ključni igrač u jugoistočnoj Evropi. Stoga od nje očekujem da nastavi da doprinosi stabilnosti regiona i regionalnoj saradnji, a naročito pomirenju.

“U tom kontekstu Vas pozivam da nastavite sa hrabrim naporima u normalizaciji odnosa sa Prištinom. Proces normalizacije odnosa mora ići ruku pod ruku sa procesom evropskih integracija”, naveo je Barozo u pismu.

Integralni tekst pisma.

Podeli

Comments are closed.