Festival evropskog filma u Leskovcu

0

Festival evropskog filma ove godine ponovo je, osmi put, na turneji po gradovima širom Srbije. Druga stanica biće Leskovac, gde će festival gostovati od 14. do 19. juna u Leskovačkom kulturnom centru, – Bulevar oslobođenja 101. U tom periodu biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije. Prvi film, špansko ostvarenje „Ćutanje drugih“ zvanično otvara festival 14. juna od 17h.

Publika u Leskovcu imaće priliku da uživa u evropskim filmovima tokom šest dana festivala, a sve projekcije su u Leskovačkom kulturnom centru. Na otvaranju manifestacije, prisutnima će se obratiti Dragan Jović iz Leskovačkog kulturnog centra i Danijela Vučić iz EU info kutka u Nišu.

Festival evropskog filma, osmu godinu zaredom donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključeno još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će srpska publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Festival je svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković“ 3. juna, kada je zvanično krenula turneja.

Ulaz je kao i svake godine, besplatan u svim gradovima. PROGRAM FESTIVALA pronađite OVDE.

Nakon Vranja i Leskovca, festival se seli u Šabac (Kulturni centar, 24-29. jun), Niš (Oficirski dom, 4-6. jul), Novi Sad (Brod teatar, 8-13. jul), Kragujevac (Kulturni centar, 15-20. jul), Ćićevac (Biblioteka, 23-28. jul), Smederevo (Dunavski park, 1-10. avgust) i Zemun (Veliki trg, 18-23. avgust)

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom građanima i građankama približavamo Evropsku uniju. Festival u Leskovcu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom.

***

#EUzaTEBE – naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija. Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto na projektima u raznim oblastima, od kulture, energetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju i mnogih drugih.

Od 2001. godine, Evropska unija je uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u Srbiji.

Sve događaje možete pratiti na veb-sajtu kampanje http://europa.rs/eu-za-tebe/ i festivala http://euinfo.rs/tag/festival-evropskog-filma/ kao i na društvenim mrežama putem haštagova: #EUfilmFest, #EUzaTEBE.

Podeli

Comments are closed.