Godišnji izveštaj o napretku Srbije u procesu evrointegracija predstavljen u Nišu

0

U foajeu Gradske kuće u Nišu, u organizaciji EU Info kutka Niš, predstavljen je izveštaj o napretku Srbije na putu ka evropskim integracijama, a potom održana debata o procesu pridruživanja i problemima i izazovima na tom putu.

Izveštaj o napretku Srbije predstavio je Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji, nakon čega je otvorena diskusija u kojoj su kao uvodničari govorili: Bojan Avramović, direktor Regionalne Razvojne Agencije Jug, Igor Mladenović, prof. Ekonomskog Fakulteta Univerziteta u Nišu i predsednik Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša, Zoran Radivojević, prof. pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Konferenciju je otvorio Gradonačelnik Niša Prof. dr Zoran Perišić koji je ujedno bio i domaćin konferencije koja je održana u foajeu gradske kuće u Nišu.

Na konferenciji su se mogle čuti informacije o procesu pridruživanja ali i problemi sa kojima se susreću lokalne administracije pri izradi projekata u EU formatu, kao i glavni izazovi sa kojima se na svom putu ka EU susreću grad Niš i ostale opštine sa juga Srbije. Konferenciji je prisustvovalo preko pedeset predstavnika lokalnih vlasti, institucija, organizacija civilnog društva.

Benedikt se, tokom boravka u Nišu, sastao i sa predstavnicima omladinskih nevladinih organizacija, kao i sa gradonačelnikom Ništa, a otvorio je i izložbu karikature i stripa „Predrasude i mitovi“ koja predstavlja najbolje radove pristigle na konkurs Delegacije EU organizovan u maju povodom Dana Evrope.

image168

 

Podeli

Comments are closed.