Miščević: Nema zaustavljanja

0

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Mičević je izjavila da je eksplanatorni skrining o Poglavlju 3 „Poslovno nastanjivanje i sloboda pružanja usluga“ prvo koje je otvoreno po raspisivanju parlamentarnih izbora.

BRISEL, 30. januar 2014. (FoNet) – Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji  Tanja Miščević izjavila je danas da nema zaustavljanja razgovora sa predstavnicima EU, što pokazuju i današnji razgovori o Poglavlju 3 u Briselu.

Mičević je izjavila da je eksplanatorni skrining o Poglavlju 3 „Poslovno nastanjivanje i sloboda pružanja usluga“ prvo koje je otvoreno po raspisivanju parlamentarnih izbora.

„Na početku je odmah potvrđeno da mi zapravo u ovom segmentu nemamo nikakvog zaustavljanja, nema promene plana, nema izmene agende. Onako kako je potvrđeno do marta 2015. godine“, rekla je Miščević novinarima u Briselu.

Ona je rekla da je ovo poglavlje „politički neosetljiva tema, ali tehnički užasno zahtevna“.

Državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da je razgovarano o uzajamnom priznavanju brojnih profesija.

Ona je najavila da će se razgovarati o poštanskim uslugama, gde Srbiju čekaju pitanja vezana za uređenja unutrašnjih tržišta i usklađivanje sa propisima.

Matić je rekla da Srbiju čeka usvajanje regulative o uslugama i EU će pružiti podršku u radu na direktivi, koja će morati da se usvoji do kraja godine.

Podeli

Comments are closed.