Delegacija Evropske unije poziva srednjoškolce da učestuje na konkursu „Evropa i ja“. 15 najboljih radova biće nagrađeno putovanjem u jednu ili više zemalja EU, gde će moći da se upoznaju sa zanimljivostima svakodnevnog života Evropljana. Teme radova mogu biti sledeće:

•EU i Srbija

•EU u tvom svakodnevnom životu

•Mitovi o EU

•Ljudska prava

•Životna sredina i klimatske promene

•Prevencija nasilja

•Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Radovi mogu biti individualni ili timski, u sledećim kategorijama:

1. Foto-radovi (individualni);

2. Predlog dizajna izdanja Dnevnika 2020/2021 – prednje i zadnje korice i dizajn prve stranice svih 10 poglavlja ovogodišnjeg izdanja (timski);

3. Video-formati – dužine do tri minuta (timski);

4. Strip/karikatura – format B2 (individualni);

5. Multimedijalni format – izrada internet stranice ili mobilne aplikacije (timski)

Pobedničko putovanje planirano je za maj 2020. godine. Mentori pobedničkih timova (jedan mentor po učeniku/timu) će takođe putovati zajedno sa učenicima.

Rok za dostavljanje radova je 31. januar 2020. godine. Radovi pristigli nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje. Za prijavu na konkurs, uz rad moraš da popuniš i prijavni formular, koji je dostupan na sajtu.

Svi radovi se podnose isključivo elektronskim putem, osim likovnih radova koji bi trebalo da se dostave na sledeću adresu zajedno sa prijavnim formularom:

EU INFO CENTAR

Za konkurs Evropski Dnevnik 2019/2020

Kralja Milana 7

11000 Beograd

Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, a rezultati takmičenja će biti objavljeni u martu 2020. godine na sajtu www.evropskidnevnik.rs.

Za sva pitanja, dostupni smo na mail adresi evropskidnevnik@euinfo.rs  ili pogledaj da li se odgovor na pitanje nalazi u okviru stranice sa pitanjima i odgovorima.

Nagrađene radove na prethodnim ciklusima konkursa u okviru projekta „Evropski dnevnik“ možete pogledati ovde.

Pogledajte još:

Konkurs „Evropa i ja“

Detaljno uputstvo za prijavljivanje