Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019.

0

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici prisustvovao je u Novom Sadu ceremoniji otvaranja Omladinske omladinske prestonice Evrope 2019.

Skup je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pozvao mlade da požure u rešavanju izazova i ocenio da, ako izazovi u regionu negde postoje – onda je to u Srbiji.

Predsednik Vučić je rekao kako je video novu energiju i nadu koju „ovi mladi ludi donose svima nama“ i zatraižo od njih da budu „istrajni i originalni“.

On je ukazao da je imenovanje Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope čast, ali i opomena koga treba pitati kada je reč o budućnosti zemlje. Ništa, pa ni politika, ne može da leži na rečima, parolama i marketingu, nego na onom što radite, poručio je Vučić mladima, ističući da nijedan problem i nijedno pitanje nisu nerešivi ako se prihvati izazov, „koji ne priznaje pravdanje i izgovor“.

Svečanosti u novosadskoj sinagogi prisustvovali su I predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Vanja Udovičić, Zoran Đorđević i Mladen Šarčević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici diplomatskog kora u Srbiji. Titulu Omladinske prestonice Evrope Novi Sad nosiće narednih godinu dana i prvi je grad koji izvan EU kome je dodeljenoa titula evropske prestionice mladih.

Podeli

Comments are closed.