Otvoren Evropski filmski festival

0

Projekcijom italijanskog filma „Velika lepota“, koji je dobitnik Oskara za strani film 2014. godine, večeras je u otvoren treći Evropski filmski festival koji organizuju Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar, EUNIC i Dom omladine Beograda.

U narednih šest dana publici će u Domu omladine biti prikazano 30 filmova iz 22 zemlje članice EU i Srbije.

„Delegacija EU je ponosna što može da predstavi još jedan filmski festival. Mnogi filmovi su nastali rezultat koprodukcije više zemalja, što potvrđuje da Evropa bez granica nije zaživela samo kao politički već i kao kulturni i umetnički projekat“, rekao je na otvaranju Festivala šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

„Želimo da vam dosemo najbolje od evropske filmske produkcije ali i da pokažemo da se Srbija može uključiti u stvaranje i kreativnu razmenu na celom evropskom kontinentu i to ne samo kada je u pitanju film i filmska umetnost“, rekao je ambasador Devenport.

Moto ovogodišnjeg festivala je „Zemlja između“ u vezi je sa obeležavanjem deset godina od najvećeg proširenja Evropske unije. Festival se bavi posebnim uticajem proširenja na psihološku mapu kontinenta ujedinjenog u poštovanju i veličanju kulturne i prirodne različitosti. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan uz ulaznice koje se mogu podići u holu Doma omladine ili dobiti preko Fejsbuk stranica EU Info centra i Doma omladine.

Podeli

Comments are closed.