Počinje Evropska nedelja sporta 2019

0

Pod sloganom #BeActive, Evropska nedelja sporta održaće se od 23. do 30. septembra širom Srbije, u cilju podizanja svesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti.

Evropska nedelja sporta se održava po drugi put u Srbiji u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, pozvao je građane Srbije se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta:

„Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu. Sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medlja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje akivni nego što bi trebalo da budu. Evropska Unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su udružili snage da pokrenu Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. Do 30. Septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!“

Podeli

Comments are closed.