Poziv za pisane doprinose Godišnjem izveštaju o Srbiji za 2020. godine – Politički, ekonomski kriterijumi i konsultacije o evropskim standardima

0

Želeli bismo da vas obavestimo da Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji počinje pripreme za Godišnji izveštaj o Srbiji za 2020. godinu. Kao što je to bila praksa u prošlosti, želeli bismo da pozovemo na podnošenje pisanih doprinosa civilnog društva, kako bismo dobili vaš stav o temama obuhvaćenim Izveštajem.

Godišnji izveštaj za Srbiju za 2020. godinu slediće sličnu strukturu kao i izveštaj za 2019. godinu. Prema svakom od relevantnih kriterijuma (političkim, ekonomskim kriterijumima, kao i evropskim standardima), on će proceniti napredak koji je Srbija postigla od marta 2019. godine. Napredak će se meriti koristeći kriterijume stvarno donesenih odluka, usvojenih zakona i stepena njihovih primene.

Delegacija visoko ceni komentare organizacija civilnog društva kao ključnih partnera u procesu evropskih integracija Srbije. S tim u vezi, veoma su nam dobrodošli pisani prilozi o političkim, ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima za Izveštaj o Srbiji 2020. godine. Smatramo da su vaši doprinosi od najvećeg značaja za tačnu analizu i dubinsku procenu.

Ceo godišnji izveštaj o Srbiji za 2019. godinu, kao i komunikaciju o politici proširenja za 2019. godinu možete pronaći na sledećim veb stranicama:

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20190529-serbia-report.pdf

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20190529-communication-on-eu-enlargement-policy_en.pdf

Bili bismo vam zahvalni ukoliko biste mogli da pošaljete svoje pisane priloge do srede, 4. decembra 2019. godine pre kraja radnog vremena na sledeću email adresu:

DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

uz naslov:

Izveštaj o Srbiji za 2020. godinu – Doprinos  (Ime vaše organizacije).

Podeli

Comments are closed.