Predstavljen 17. Beogradski festival igre

0

Beogradski festival igre, manifestacija koja se ove godine održava po 17. put, predstavljena je na konferenciji za medije održanoj u ambasadi Francuske. Beogradska publika moći će da vidi neke od najboljih igrača sveta, a događaj kao prethodnih godina podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Kroz ovaj festival, Evropska unija promoviše kulturu, ali i kreativna industrije, kao i učešće mladih, kaže šef Delegacije EU, ambasador Sem Fabrici.

„Prethodnih par godina, podržali smo obuke mladih, razmenu iskustava i saradnju srpskih i evropskih umetnika kroz nastupe, ove godine smo, zajedno sa Ajom Jung, već počeli aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje mlade publike. Želim ovom festivalu sve najbolje i hvala na pozivu da ponovo učestvujemo, a ja ću takođe biti među posetiocima“, navodi ambasador Fabrici.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung kaže da je u organizaciji ovakvog festivala selekcija najveće zadovoljstvo i najveća odgovornost.

Beograd je na neki način postao prepoznatljiv po ovoj manifestaciji, kaže zamenik gradonačelnika prestonice Goran Vesić.
Program festivala možete pronaći na zvaničnom vebsajtu.
Podeli

Comments are closed.