Pregovori sa Srbijom teku po planu: Devenport

0

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da pregovori sa Beogradom na tehničkom nivou „idu prema planu i rasporedu“, napomenuvši da je izuzetno značajno da zajednički posao Srbije i EU ide punim tempom.

„Srbija je ušla u poptuno novu fazu odnosa sa EU zvaničnim otpočinjanjem pregovora u januaru“, rekao je Devenport na tradicionalnim Kafanskim razgovorima koje su povodom Dana Evrope, 9. maja, organizovali Evropski pokret u Srbiji i fondacija Fridrih Ebert, ove godine pod nazivom „Na pravom koloseku“.

„Sada svi tehnički aspekti i pregledi idu po rasporedu. Nema nikakvih primedbi po tom pitanju“, rekao je Devenport i dodao da se nastavlja posao u vezi sa „prioritetnim poglavljima u pregovorima – 23 i 24“.

„Na Evropskoj komisiji je da preda izveštaj državama članicama u vezi sa ta dva poglavlja, a što se tiče poglavlja 32 možemo da idemo dalje“, rekao je on.

U restoranu simboličnog naziva Balkan ekspres, o procesu evropskih integracija Srbije, pristupnim pregovorima kao i mogućnostima i izazovima koje ovaj proces donosi neformalno su razgovarali predstavnici državne uprave, diplomatskog kora, stručnjaci iz pojedinih oblasti, predstavnici organizacija civilnog društva, studenti, polaznici edukativnih programa Evropskog pokreta u Srbiji kao i odabrani prijatelji ove organizacije na društvenim mrežama.

Podeli

Comments are closed.