Tribina u Novom Pazaru: Uspešan početak saradnje

0

EU info centar i gradska biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara organizovai su 16. aprila tribinu “Srbija u Evropskoj uniji – upoznajmo Evropsku uniju” na kojoj je građanima predstavljen projekat podrške Delegacije EU i EU info centra toj biblioteci, kao i istorijat EU i misija Unije i publikacije koje su o tome izložene u biblioteci.

Uz podršku EU info centra, u novopazarskoj biblioteci je u martu otvoren deo posvećen koji sadrži publikacije o Evropskoj uniji. Saradnja predviđa da u narednih godinu dana uBiblioteci bude održano nekoliko tribina na kojima će se građanima predstaviti politike EU i aspekti evropskoh integracija.

Na tribini “Srbija u Evropskoj uniji – upoznajmo Evropsku uniju”, prvoj u tom nizu, predstavnica za javno informisanje EU info centra Marina Rakić rekla je da su publikacije u biblioteci namenjene kako odraslima tako i mlađoj populaciji.

NOVI PAZAR DOBRA FOTKA 2

“To su publikacije o politikama i istorijatu EU prilagođene svim uzrastima i cilj ove tribine je da se bliže objasni podrška Informacionog centra biblioteci i načini pomoću kojih želimo da građanima približimo EU. Srbija je na putu evrointegracija i građani treba da znaju šta je to EU”, rekla je Rakićeva.

NOVI PAZAR FOTKA 3

Direktor Biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja ocenio je da je održavanje tribine važan događaj ne samo za tu ustanovu već i za grad. “Cilj nam je da sve ono što je Evropska unija približimo građanima Novog Pazara. U narednih godinu dana realizovaćemo šest tribina koje će biti posvećene vrednostima EU i svega onoga što nas čeka na tom putu”, dodao je Rebronja.

20150416_120657

Član Tima Evropa Srbija, Teo Taraniš, govorio je o istorijatu EU kao i o procesu pridruživanja Srbije Uniji. Pitanja učesnika najviše su se odnosila na mogućnost dobijanja dodatnih informacija o studiranju u zemljama EU kao i podrške omladinskim udruženjima u njihovim aktivnostima.

Podeli

Comments are closed.