Završnica takmičenja „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“

0

Multimedijalno takmičenje “Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“, koje povodom proslave 9. maja, Dana Evrope, organizuju Delegacija Evropske unije i njen informacioni centar, ulazi u završnu fazu.

Delegacija EU i EU info centar pozivaju građane Srbije da se prijave na literarno, foto i likovno takmičenje na temu „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“ i tako daju doprinos novoj fazi odnosa Srbije i Evropske unije u kojoj se očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU.

Svi zainteresovani da učestvuju u literarnom takmičenju treba da do 30. aprila pošalju esej do 1.500 reči na gore navedenu temu na mejl adresu competition@euinfo.rs . Koji je doprinos Srbije EU, šta su to srpska kultura, istorija, umetnost, čime će to EU biti bogatija kada Srbija postane njen član, samo su neke od tema na koje se takmičari mogu osvrnuti u svom eseju.

Najbolji esej, koji će izabrati žiri Delegacije EU i EU info centra, biće nagrađen elektronskim čitačem za knjige u maju mesecu povodom proslave Dana Evrope.

Foto i likovno takmičenje takođe traju od do 30. aprila, a tema je ista kao i za literatno takmičenje „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“. Dovoljno je da svoju fotografiju ili crtež, koji po vama najbolje reprezentuje Srbiju, pošaljete na mejl adresu competition@euinfo.rs.

Najbolji radovi biće deo izložbe Delegacije Evropske unije povodom proslave Dana Evrope, a najboljih pet fotografija i likovnih dela nagradićemo vaučerima za kupovinu knjiga u vrednosti od 50 evra.

Građani koji šalju svoje eseje, foto i likovne radove u telu mejla treba da napišu ime i prezime, mesto iz koga dolaze i kontakt telefon. Prema pravilima takmičenja svako može poslati jedan esej i jednu fotografiju.

Sve eventualne sporove i primedbe rešiće žiri Delegacije EU i EU info centra.

Podeli

Comments are closed.