Poštovani roditelji i mali istraživači,

Uzbudljivo putovanje u svet nauke i inovacija očekuje decu uzrasta od 6 do 11 godina na radionici u okviru programa Zelena seriji koja će se relizovati u saradnji EU info pointa Novi Sad i Instituta BioSens.

Radionica pod nazivom “BioSens Kuhinja” je jedinstvena prilika za učenje i zabavu, i održaće se u petak, 15. decembra, s početkom u 17 časova na Institutu BioSens (Dr Zorana Đinđića 1, zgrada ispred Prirodno-matematičkog fakulteta).

Radionica je besplatna, broj mesta je ograničen, a možete se prijaviti putem ovog linka.

Tema radionice: kultivisano meso i alternativni proteini

Naš cilj je približiti deci zanimljiv svet kultivisanog mesa i alternativnih proteina kroz edukativnu prezentaciju prilagođenu njihovom uzrastu. Želimo im približiti ove značajne koncepte na jednostavan način, otvarajući vrata mašti i istraživačkom duhu.

Mali istraživači će samostalno sastavljati hamburgere čiji delovi su štampani na 3D štampaču. Ova prilika ne samo da će oživeti njihovu kreativnost već će im omogućiti da ponesu svoje kreacije kući. Ova inovativna aktivnost će im pokazati tehničke aspekte moderne tehnologije, i podstaći će razmišljanje o održivosti i budućnosti hrane.

Provera znanja: mali kviz

Na kraju radionice organizovaćemo i mali kviz. To će biti prilika da učesnici pokažu svoje novostečeno znanje.

Informacije o radionici:

  • Datum i vreme: Petak, 15. decembar, 17:00 časova
  • Mesto: Institut BioSens (Dr Zorana Đinđića 1, zgrada ispred Prirodno-matematičkog fakulteta).
  • Broj mesta: broj mesta je ograničen

Molimo sve zainteresovane da se prijave što je pre moguće kako bismo obezbedili mesto za sve zainteresovane mališane. Imajte na umu da je obavezno prisustvo roditelja ili staratelja tokom celog događaja.