Hor i ansambl “Muzika nade” sa gostima iz Burundija održao je koncert u okviru nedelje izbeglica, a povodom obeležavanja Svetskog dana muzike.

U izvođenju numera učestvovale su i izbegličke porodice iz Burundija, a pored tradicionalne muzike, koja nosi poruku dobrodošlice i solidarnosti, posetioci su mogli da uživaju i u tradicionalnim afričkim plesovima.

Pored raznovrsnih ritmova perkusionističkog ansambla, na letnjoj sceni Zemunskog keja, gde je koncert održan, mogle su se čuti i različite pop, dečije i etno melodije u izvođenju dečjeg hora iz OŠ „Branko Pešić“ i MŠ „Stanković“.

Koncert je podržan od strane Komeserijata UN za izbeglice u Srbiji (UNHCR) i Opštine Zemun.

Program Muzika nade, koji realizuje organizaicja Music Art Project (MAP), omogućava deci i mladima da razviju svoje talente i sposobnosti kako bi zajedno gradili harmonično društvo i pravedniju budućnost.

U okviru centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu, MAP već četiri godine radi sa romskom, interno raseljenom decom i mladima. U saradnji sa profesorima, đacima i roditeljima iz partnerskih muzičkih škola, deci se kroz intenzivan muzičko – obrazovni program pruža podrška za integraciju i razvitak.

Saradnja u okviru orkestra i hora „Muzike nade“ rezultirala je mnogobrojnim uspešnim koncertima i ispreplitala različite životne priče dece iz različiith svetova, stvarajući time muzičku zajednicu u kojoj se poštuju i neguju različitosti i koja uliva nadu u bolje sutra.