Pretrčano preko 14.500 kilometara u TreninGO izazovu “Trčim za školu”

0

Završen je izazov „Trčim za školu“ u kojem su svi učesnici putem TreninGo mobilne aplikacije birali škole kojima su donirali pretrčane kilometre, i tako pomogli da osvoje vredne nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

TreninGo izazov „Trčim za školu” organizovali su Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i Delegacije Evropske unije u Srbijii, uz pomoć EU programa Erazmus Plus.

Izazov je završen 13. novembra u 18 časova, a učesnici širom Srbije pokazali su veliko interesovanje, pa je ukupno pretrčano preko 14.500 kilometara.

Prema podacima na sajtu Evropska nedelja sporta, najviše kilometara je sakupljeno za EŠ „Stana Milanović” iz Šapca koja je osvojila prvo mesto sa 8549.92 km. Na drugom mestu je TŠ „Ivan Šarić” iz Subotice sa 3539.32 km, dok je OŠ „Svetozar Marković” iz Leskovca sa 1311.85 km zauzela treće mesto.

Nagrade za tri najbolje škole obezbedila je EU Delegacija u Srbiji – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo mesto i 100.000 dinara za treće mesto.

U ovogodišnjem izdanju TreninGO izazova „Trčim za školu”, koji je zvanično započeo 26. septembra tokom Evropske nedelje sporta i događaja „Be Active Noć” na Tašmajdanu,  učestvovalo je 10 škola sa teritorije Republike Srbije kojima je neophodna pomoć kako bi unapredili nastavu fizičkog vaspitanja.

Ukupan broj trkača koji su kroz TreninGO mobilnu aplikaciju uzeli učešće u ovoj fizički aktivnoj i društveno odgovornoj akciji je 956, a sama aplikacija je preuzeta ukupno 8800 puta.

Podeli

Comments are closed.