Han u Sarajevu na Samitu lidera Zapadnog Balkana

0

Johanes Han, komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju, 16. i 17. marta boravi u Bosni i Hercegovini gde će učestvovati na Samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu, prisustvovati javnim događajima i održati sastanke sa političkim predstavnicima.

Komesar će 16. marta na Samitu sa liderima razgovarati o ekonomskoj i političkoj perspektivi Zapadnog Balkana u okviru priprema za Samit zapadnobalkanske šestorke koji se održava u julu u Trstu.

Komesar će se istog dana sastati sa predstavnicima civilnog društva, između ostalog sa mladim državnim službenicima, učesnicima Programa EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu i studentima koji učestvuju u programu EU4U.

Komesar Han će u petak učestvovati u sastanku na visokom nivou posvećenom reformskom programu zajedno sa Denisom Zvizdićem, predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Fadilom Novalićem, premijerom Federacije Bosne i Hercegovine i Željkom Cvijanović premijerom Republike Srpske.

Komesar Han će na kraju posete zajedno sa predsedavajućim Zvizdićem i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem prisustvovati svečanosti otvaranja prekograničnog mosta u Svilaju čiju je izgradnju finansirala EU. Snimci i fotografije posete će biti objavljeni na audiovizuelnom servisu Komisije

Podeli

Comments are closed.