Medijske posete EU

Projekat Delegacije Evropske unije “Medijske posete Evropskoj uniji” omogućava novinarima iz Srbije da učestvuju u tematskim posetama državama članica EU, a namenjen je novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija.

medijske-posete-about-imgCilj ovih putovanja je da novinari dobiju informacije i utiske iz prve ruke o predloženim temama iz izabrane evropske zemlje kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi tih tema u Srbiji. Uz podršku projekta “Medijske posete Evropskoj uniji” do sada je organizovano 30 putovanja u 20 zemalja članica za preko 350 novinara iz Srbije.

Projekat obezbeđuje novinarima da realizujući sopstvene predloge tema posete zemlje članice Evropske unije, dođu do različitih sagovornika i istraže tamošnja iskustva te da uporednom analizom sa situacijom u Srbiji – obogate svoje programe i sadržaje. Projekat finansira Delegacija EU, a realizuje ga Britanski savet.

Za više informacija o projektu posetite ovaj link, a redakcijske predloge možete poslati mejlom vođi projekta Srđanu Staletoviću.

0

Robot koji uništava tumor

Laserski “ïks nož”, najpouzdanija metoda lečenja tumora u Grčkoj se koristi duže od jedne decenije. U​ Kliničkom centru Srbije uskoro…