Medijske posete EU

Projekat Delegacije Evropske unije “Medijske posete Evropskoj uniji” omogućava novinarima iz Srbije da učestvuju u tematskim posetama državama članica EU, a namenjen je novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija.

medijske-posete-about-imgCilj ovih putovanja je da novinari dobiju informacije i utiske iz prve ruke o predloženim temama iz izabrane evropske zemlje kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi tih tema u Srbiji. Uz podršku projekta “Medijske posete Evropskoj uniji” do sada je organizovano 19 putovanja u 16 zemalja članica za oko 250 novinara iz Srbije. Projekat će trajati do decembra 2018.

Projekat obezbeđuje novinarima da realizujući sopstvene predloge tema posete zemlje članice Evropske unije, dođu do različitih sagovornika i istraže tamošnja iskustva te da uporednom analizom sa situacijom u Srbiji – obogate svoje programe i sadržaje. Projekat finansira Delegacija EU, a realizuje ga Britanski savet.

Za više informacija o projektu posetite ovaj link, a redakcijske predloge možete poslati mejlom vođi projekta Srđanu Staletoviću.