Prve obuke o državnoj pomoći u Zrenjaninu i Žitištu

0

Prve obuke za lokalne samouprave u okviru projekta “Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći” održane su u Zrenjaninu i Žitištu.

U okviru projekta koji je započeo u februaru 2019. godine, predviđeno je da obuke o pravilima državne pomoći budu organizovane u sve 174 jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Osmišljene su po principu “obuka na radnom mestu”.

Projektni tim predstavio je zaposlenima u opštinama Zrenjanin i Žitište modernizovana pravila o državnoj pomoći u Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na kriterijume i pravila koji se najčešće koriste u jedinicama lokalne samouprave.

Vođa projekta Radmila Mihić i projektni ekspert Svetlana Šćepanović-Markočević upoznale su učesnike sa postupkom prijavljivanja programa i individualnih državnih pomoći i razgovarale sa njima o aktuelnim pitanjima iz oblasti relevantnih za svaku od dve opštine pojedinačno.

Dvogodišnji projekat “Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći” finansira Evropska unija sa skoro milion evra. Projektnim aktivnostima je, osim obuka, predviđena i razmena iskustava stručnjaka za pitanja državne pomoći iz Srbije sa najrelevantnijim ekspertima iz EU.

Podeli

Comments are closed.