TreninGO – Trči za škole

0

TreninGO izazov „Trčim za školu” zvanično je počeo u okviru Evropske nedelje sporta, u subotu, 28. septembra u 19h i završava se 15. novembra u 19h.

Izazov zajednički realizuju Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i Evropska Unija. U izazovu učestvuje 14 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Na događaju BeActive Noć koji je održan 28.09. u Tašmajdanskom parku TreninGO izazov „Trčim za školu” je zvanično bio predstavljen, a 14 trkača je simbolično potrčalo za 14 škola i time označilo početak takmičenja.

Škole koje učestvuju u Izazovu su:

 1. OŠ „Jovan Grčić Milenko“ – Beočin
 2. OŠ „Janko Jovićević“ – Goraždevac
 3. OŠ „Jovan Popović“ – Kikinda
 4. OŠ „Vasa Pelagić“ – Padež, Kruševac
 5. OŠ „Branko Radičević“ – Negotin
 6. OŠ „Živko Ljujić“ – Nova Varoš
 7. Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ – Pančevo
 8. OŠ „Đura Jakšić“ – Paraćin
 9. OŠ „8. septembar“ – Pirot
 10. OŠ „Aca Sinadinović“ – Predejane
 11. OŠ „Branislav Nušić“ – Smederevo
 12. OŠ „Laza Kostić“ – Gakovo, Sombor
 13. OŠ „Dositej Obradović“ – Vranje
 14. OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – Zrenjanin

Prve tri škole koje prikupe najviše kilometara osvojiće nagrade od strane EU – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od:

 1. mesto – 300.000 dinara
 2. mesto – 200.000 dinara
 3. mesto – 100.000 dinara

Nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji Evropske nedelje sporta koja će se održati  u okviru Sajma sporta, koji traje od 22. do 24. novembra 2019.

U izazovu može da učestvuje bilo ko tako što će preuzeti besplatnu aplikaciju Olimpijskog komiteta Srbije – TreninGO (za iOS i Android), registrovati se, a zatim kroz opciju „Izazov” izabrati školu za koju će trčati i na taj način donirati svoje kilometre. U ovoj neobičnoj trci aktivno učestvuju i ambasade zemalja članica EU.

Broj kilometara koji je do sada svaka škola sakupila možete pronaći na linku http://evropskanedeljasporta.rs/trcim-za-skolu

Podeli

Comments are closed.