Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom iz Kuršumlije šiju pamučne maske i besplatno ih dele svim članovima, gerontodomaćicama i svima kojima su potrebne.

“Svakodnevno se borimo za ljudske živote i zato maske nećemo prodavati već poklanjati, deliti besplatno”, kaže Marko Filipović, rukovodilac projekta «Aktiviranje za više mogućnosti» i predsednik ovog Udruženja.

Akcija besplatne podele zaštitnih maski deo je projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih” iz kojeg je, za aktivnosti u Kuršumliji, namenjeno 98.000 evra.

Projekat Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih“ vredan 4.7 miliona evra, koji finansira Evropska unija a sufinansira Vlada Republike Srbije, ima za cilj da obezbedi veću društvenu uključenost mladih u Srbiji povećanjem zaposlenosti, omladinskih aktivnosti, radnog iskustva i preduzetničke prakse među mladima. Evropska unija i Vlada Republike Srbije su bespovratno dodelili 24 granta, koji će se realizovati u više od 35 gradova i opština u Srbiji do kraja 2021.