STALO NAM JE – BOLJI SMO ZAJEDNO!

Stalo nam je do Evrope, stalo nam je do Srbije i njenih građana. Bolji smo zajedno – poručuju Ambasador Evropske unije i ambasadori država članica EU u Srbiji.

Često ih vidimo i čujemo u kontekstu političkih zbivanja, procesa pridruživanja, reformi, ekonomskoj saradnji, ali retko čujemo „zašto“ Evropska unija i njene države politički i finansijski ulažu u Srbiju. Ovom kampanjom, kažu ambasadori, žele da istaknu da im je stalo do istih stvari kao i građanima Srbije – do uspešne poljoprivrede, osnaživanje preduzeća, životne sredine, obezbeđenja boljeg kvaliteta vazduha, putne infrastrukture i povezanosti, energetske efikasnosti i podrške u prevazilaženju energetske krize, zaštiti kulturnog nasleđa, vladavine prava, obrazovanja i mnogih drugih tema.

Ambasadori podsećaju konkretnim primerima koliko je važnih oblasti u životima građana unapređeno zahvaljujući partnerstvu Evropske unije i njenih država članica sa Srbijom.

Ova kampanja počiva na ideji jedinstva, partnerstva, međusobne brige i posvećenosti, kroz poruke ambasadorima i serije konkretnih primera projekata i korisnika podrške Evropske unije, kampanja nam svedoči o saradnji i podršci Evropske unije u pristupanju Srbije EU i njenoj ambiciji da zajedno stvore bolju budućnost.

Evropska unija je prepoznata kao politička i ekonomska unija ali često zaboravljamo je da je Evropska unija jedna velika porodica gradjana 27 država članica. Evropskoj uniji je stalo do njenih gradjana ali takodje i do gradjana Srbije, što ova kampanje jasno poručuje.

Zato što svi pripadamo istoj, evropskoj porodici, Evropska unija će nastaviti da podržava gradjane Srbije, jer – BOLJI SMO ZAJEDNO!

Kampanja se sastoji od TV spotova, banera i spotova za digitalne i društvene medije; kratkih intervjua sa ambasadorom EU i ambasadorima država članica i sa korisnicima, kao i bilboarda.