Svi koji kupe današnja izdanja dnevnih listova Politika, Danas, Večernje Novosti ili Kurir, pronaći će besplatan primerak brošure „Priče iz Srbije“ – Pregled nekih od uspešnih primera pomoći Evropske unije Srbiji. Publikacija u štampanom izdanju sutra će biti dostupna i u dnevnom listu Blic.

Na stranicama brošure prikazana su autentična svedočenja građana i aktera brojnih projekata namenjenih unapređenju uslova života i standarda u Srbiji.

„Postoji mnogo dobrih priča koje možemo čuti svakog dana, priče posvećenih, talentovanih, nesebičnih ljudi, koji stvaraju rezultate, ostavljaju trag uspeha i dobrote u svojim zajednicama. Ovo su Priče iz Srbije – dozvolite da podelimo sa vama neke od njih, rečima poljoprivrednika, učitelja, doktora, preduzetnika, naučnika ili običnih građana, čiji životi i rad prave razliku u našem društvu. Evropska unija je ubedljivo najveći donator u Srbiji i ponosan sam što smo pomogli mnogima od ovih ljudi da ostvare svoj stvarni potencijal“, kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Posebna zanimljivost je da će čitaoci imati mogućnost da se upoznaju sa detaljima priča koristeći tehnologiju proširene realnosti (AR).

Pored brošure, građani će u dnevnim novinama moći da pronađu i program aktivnosti tokom obeležavanja Dana Evrope.

„Priče iz Srbije“ moći ćete da pogledati i na prvom programu RTS-a od ponedeljka, 10. maja, svakog radnog dana od 8.30, nakon jutarnjeg dnevnika.

Online publikacija