Drugi po redu „Dan otvorenih vrata“, na kojem će se studentima predstaviti vodeće tehnološko-razvojne kompanije članice NTP Novi Sad, održaće se u sredu, 31. maja u 10.00 sati u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad.

Ovaj dan pruža priliku studentima da direktno od kompanija saznaju za mogućnosti dobijanjastipendija, obavljanja stručne prakse ili zaposlenja. Takođe, studenti će moći da se, neposrednokod predstavnika firmi, raspitaju o samim uslovima rada u svakoj kompaniji, dok će neke odčlanica omogućiti zainteresovanima da obiđu i njihove prostorije u Parku.

Pored kompanija posetioci će imati priliku da se na Startup corneru upoznaju sa radom startapakoji posluju u okviru NTP NS kao i sa mogućnostima za studente koje nudi kancelarija EU info point Novi Sad.

Ove godine na otvorenim vratima učestvuju i Schneider Electric, Novelic, Plassido, INIT technologies, 3Lateral, Syrmia, Norma Grupa LLC, Continental Automotive Serbia i ZF Serbia.

Ovo je prvi u nizu događaja u okviru novog programa – 3alet, koji organizuje Naučno-tehnološkipark Novi Sad, a samo prošle godine ovaj događaj posetilo je preko 400 studenata.

Glavni cilj je da se povežu studenati, nauka i privreda, razviju talenati u oblasti tehnološkograzvoja inovacija, kao i stvore uslovi za osnivanje i razvoj većeg broja startap preduzeća.

Svi zainteresovani mogu da se prijave preko ovog linka.