U subotu, 18. marta, visoki predstavnik i potpredsednik Evropske komisije Žozep Borelj organizovaće sastanak na najvišem nivou u okviru Dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu, Severna Makedonija.

Učešće su potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Visoki predstavnik Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak održaće odvojene sastanke sa liderima, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak. Sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa za implementaciju Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Za medije zainteresovane da prate događaj na terenu, potrebno je poslati e-mail za registraciju na adrese: Luca.DILDA@ec.europa.eu i Margot.RASKINE@ec.europa.eu do 14. marta, 16:00, sa sledećim informacijama :

puno ime, medij, pozicija (urednik, novinar, dopisnik, snimatelj, fotograf, drugo), država, broj lične karte ili pasoša, e-mail, kontakt telefon, automobilske tablice vozila kojim će se stići na mesto događaja ako se koristi vozilo.

Više informacija o medijskim aranžmanima biće dostavljeno registrovanim medijima kada se približi datum održavanja sastanka.