Povodom Zelene nedelje, EU Info Point zajedno sa Pokretom gorana Vojvodine i drugim partnerima, organizuje događaj „Dvorište zelenih ideja“, koji će se održati u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima. Ovaj događaj, koji će se održati u sredu, 5. juna od 10 do 13 časova, osmišljen je da pruža priliku za edukaciju i zabavu, okupljajući ekološke organizacije i nudeći raznovrsne radionice za decu i srednjoškolce, uz muzički nastup tinejdž benda „Gari Poter“.

Program događaja

Predstavljanje ekoloških organizacija
Događaj „Dvorište zelenih ideja“ omogućava posetiocima da se upoznaju sa radom različitih ekoloških organizacija i da učestvuju u njihovim interaktivnim radionicama.

Radionice za decu i srednjoškolce
Radionice su osmišljene kako bi edukovale najmlađe i tinejdžere o značaju očuvanja prirode, reciklaže i ekološke svesti, kroz zabavne i edukativne aktivnosti.

Organizacije Pokret gorana Vojvodine, Pokret gorana Sremska Mitrovica, Inženjeri zaštite životne sredine, Dečja ekološka akademija i Botaničko društvo Andreas Volni osmislile su različite radioncice koje obuhvataju edukaciju o biljnim i životinjskim svetom Fruške gore, biće predstavljene i zbirke insekata i fosila, kao i geološku zbirku sa primerima aktivnih vulkana kao što su Etna, Kilimandžaro, Island i Jarok. Kroz kviz i radionice svi posetioci će učiti o upravljanju otpadom i reciklažu, a moći će da saznaju i pogledaju o centuriju 1 iz herbarijuma Andrije Volnog, sa biljkama sakupljanim krajem 18. veka. Učesnici će saznati kako se promenilo naše posmatranje prirode od tada do danas i kako vidimo biljni svet koji nas okružuje u 21. veku.

Muzički nastup

Tinejdž bend „Gari Poter“ će svojim nastupom upotpuniti događaj, pružajući muziku i zabavu za sve prisutne.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovom događaju i učestvuju u bogatom programu koji smo pripremili. „Dvorište zelenih ideja“ je prilika za sve koji žele da se edukuju o životnoj sredini, steknu nove veštine i uživaju u prirodi.