Erazmus studentska mreža Niš poziva sve studente i učenike srednjih škola da se pridruže Erasmus+ Cafe događaju koji se održava 10. jula od 19h u kafiću Labeerint u Nišu, u Balkanskoj ulici. O svojim iskustvima sa razmena ovom prilikom govoriće studenti Tamara Jakovljević, Stefan Janaćković i Luka Đorđević.

Događaj je prilika da svi zainteresovani saznaju koje su prednosti odlaska na studentku razmenu i kakva su iskustva studenata koji su učestvovali, zbog čega je važno biti deo razmene i šta takav vid angažovanja donosi mladima.

„Ovo je prava prilika da se upoznamo sa različitim programima mobilnosti iz prve ruke i razmenimo naša iskustva, dok smo za one koji nisu u mogućnosti da dođu pripremili Vodič za studentsku mobilnost gde se mogu informisati o većini programa koji su dostupni mladima i studentima“ poručuju organizatori.

Ovaj informativni događaj organizuje Erazmus studentska mreža Niš uz podršku Delegacije Evropske unije i EU info kutka Niš. Učešće je besplatno.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Za promovisanje i sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji u oblasti obrazovanja, obuka i mladih, nadležna je Fondacija Tempus. Republika Srbija od konkursnog roka za 2019. godinu učestvuje u programu kao punopravna članica.