Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2021. godinu u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Očekuje se da će se status Republike Srbije kao programske zemlje nastaviti i u novom programu, što znači da bi ustanove i organizacije imale mogućnost da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u Erazmus+ Programskom vodiču za 2021. godinu.

Pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Fondacija Tempus pruža kontinuiranu podršku svima koji su zainteresovani za podnošenje projekata u okviru Erazmus+ programa. U sklopu podrške, Fondacija svake godine organizuje besplatne radionice za pisanje Erazmus+ projekata, a tačne termine i registracione formulare objavićemo uskoro.

Fondacija poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na onlajn Erazmus+ informativnim danima, koji se održavaju od 6. do 8. aprila 2021. godine. Program nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte, a tokom Erazmus+ nedelje učesnike ćemo upoznati sa mogućnostima koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za 2021. godinu. Više informacija o prijavljivanju i drugim događajima planiranim u okviru Erazmus+ nedelje je dostupno ovde.