U okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu priredio je izložbu o mestima kulturnog nasleđa u Srbiji čije očuvanje je pomogla Evropska unija kroz više raznih projekata. Izložba kolažnog tipa „Evropska godina kulturnog nasleđa – pozdrav iz Srbije“ najpre je bila organizovana u beogradskom Muzeju savremene umetnosti tokom proslave 9. maja, Dana Evrope, a potom je postavljena u prostorijama EU info centra.

Sinagoga u Subotici, franjevački samostan u Baču, tvrđava u Baču, Rajkova pećina, Feliks Romulijana… samo su neka od mesta kulturne baštine čiju je obnovu ili očuvanje finansijski podržala EU.

Podrška Evropske unije projektima iz oblasti kulture sprovodi se kroz različite programe – od programa prekogranične saradnje do programa Kreativna Evropa.

Bogato kulturno nasleđe Srbija u svim vidovima i oblicima tema je kampanje koju tokom 2018, kao i u drugim zemljama Evrope, u Srbiji sprovodi EU – Delegacija EU i EU info mreža koju čine EU info centar u Beogradu i EU info kutci u Novom Sadu i Nišu.