Sadržajna i duga godina polako se bliži završnim danima, a za sam kraj se EU info kutak Niš „odjavljuje“ učešćem na festivalu “Niš u srcu” u Obrenovićevoj ulici.

Ekipa niškog EU info kutka biće 30. decembra od 12h do 15h na šetalištu kod Kalče, gde će najmlađi posetioci moći da iskažu svoju kreativnost i maštovitost, a svi ostali da uživaju zajedno u umetnosti i pozitivnoj energiji niških stvaralaca i drugim pratećim aktivnostima koje će sjajno upotpuniti novogodišnji program.

Za ovu priliku u „EU prazničnom kutku“ pripremljene su radionice za najmlađe, za pravljenje novogodišnjih ukrasa od gline i kartona, na kojima će se upoznati sa kulturnim obeležjima evropskih zemalja.

Za one malo starije tu je kviz koji nas vodi kroz Evropu i upoznaje sa evropskom kulturom i vrednostima koje EU baštini. Na EU kvizu, uz malo znanja i sreće, učesnici mogu da osvoje nagrade.

Festival “Niš u srcu” organizuju Turistička organizacija Niša i Fabrika umetnika od 27. decembra do 1. januara na Trgu Stevana Sremca (kod Kalče). Na festivalu će niški kreativci predstaviti svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju. Pored toga, tokom šest dana trajanja festivala nastupiće niški muzičari, horovi i glumci.