Pod nazivom „EU za Srbiju: slike iz života“, na predstojećem Mikser festivalu biće prikazana selekcija fotografija koje predstavljaju uspešne priče o saradnji Srbije i EU u raznim oblastima života – od obrazovanja i podrške lokalnom razvoju preko ekologije i podrške izbeglicama i interno raseljenim, do kulture. Istovremeno, fotografije nekih od preko 600 projekata kroz koje se sprovodi razvojna pomoć Evropske unije, prenose poruke o zajedničkim vrednostima koje dele Srbija i EU – od solidarnosti do očuvanja kulturne baštine.

Izložbu su organizovali Delegacija EU u Srbiji i EU info centar; ona će za posetioce Mikser festivala biti prilika da vide „slike iz života“ nastale tokom sprovodjenja projekata koje je EU finansijski podržala. Izložba je deo kampanje “EU za Srbiju” kojom se predstavlja pomoć Evropske unije Srbiji i do sada je bila postavljena u Zrenjaninu i u Beogradu, a u okviru obeležavanja Dana Evrope.  Od 2001. godine, EU je u Srbiji donirala više od tri milijarde evra; ta pomoć se nastavlja, a Srbija sve više zauzima svoje mesto u evropskoj porodici.

Delegacija EU u Srbiji podržala je održavanje ovogodišnjeg izdanja Mikser festivala, koji se održava od 25. do 28. maja u Beogradu. To je deveti po redu Mikser festival koji se sada održava na novoj lokaciji, na Dorćolu.