„Neko imitira nekog kroz pesmu, muziku, stih, kao i pravi pevači, a možda i bolje od njih,“ pevao je Minja Subota u Muzičkom toboganu, a nešto slično imaćemo u finalu konkursa Euromjuza 2021 u subotu, 12. juna od 19 časova.

Tada će 10 učesnika pevati pesme sa evrovizijiskih takmičenja, a prva tri učesnika, prema glasovima publike i žirija, osvojiće vredne nagrade u vaučerima za kupovinu muzičke opreme. Takmičenje će se prenositi uživo na FB stranici EU u Srbiji .

Tokom finala polovina glasova dolazi od žirija u sastavu, Ida Prester, muzičarka (Lollobrigida), Sara Jo, pevačica i influenserka i Pol Anri Prese, šef za medije i komunikacije Delegacije EU u Srbiji, a polovina glasova dolazi od publike koja će glasati putem sajta www.europa.rs/euromjuza .

10 finalista:

Broj Ime i prezime Naziv pesme
1. Nemanja Anđelović Lejla – Hari Mata Hari
2. Aleksa Žikić Conchita Wurst – Rise like a phoenix
3. Lenka Stojčević Arcade – Duncan Laurence
4. Andrija Antonijević Zitti e buoni – Måneskin
5. Hadži Ilija Đorđević Arsić Nije ljubav stvar – Željko Joksimović
6. Dunja Urošević Satellite – Lena
7. Aleksa Broćić Molitva – Marija Šerifović
8. Olivera Marković Drip Drop – Safura
9. Petar Aničić Voilà – Barbara Pravi
10. Marina Aksentijević Shelter – Sanja Vučić

Ove godine na konkurs Euromjuza 2021 prijavilo se više od 80 ljudi, a 10 finalista odabrano je glasovima (lajkovima) sa instagrama – #euromjuza2021.

Delegacija EU u Srbiji po drugi put organizuje nagradni konkurs i takmičenje Euromjuza u zelji da promovise i podrži muzičke talente koji to zaslužuju.