Evropska škola debate

Evropska škola debate2024-03-06T13:00:55+02:00

Evropska škola debate je projekat koji sprovode EU info mreža Delegacije Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, sa ciljem da se edukuju srednjoškolci i studenti o veštinama debatovanja, kritičkog promišljanja i argumentacije, ali i o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija.

Školu debate je u prethodnih deset godina pohađalo više od 1000 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano blizu 40 javnih debata.

Program u trajanju od 12 debatnih radionica se održava u tri grada: Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Radionice vode debatni treneri Otvorene komunikacije uz dodatna predavanja EU eksperata iz Srbije i Delegacije EU. Nakon praktičnog, radioničarskog dela, najbolji polaznici/ce učestvuju u javnim debatama koje se organizuju u gradovima širom Srbije. Dobijaju priliku da pred publikom prikažu debatne veštine koje su stekli, debatujući na aktuelne teme. Najboljih šest polaznika/ca iz javnih debata učestvuje na finalnoj debati koja se održava u Beogradu.

Pobednički tim finalne debate dobija nagradu u vidu studijskog putovanja u Brisel, gde obilazi EU institucije i upoznaje se sa njihovim radom.

Dodatna prilika za usavršavanje stečenih veština jesu debatne emisije „Pazi mladost“ u kojima učestvuju najbolji debateri i debaterke a koje se prikazuju na Radio televiziji Srbije.

Vesti

Iskustva učesnika

Foto galerija

Go to Top