Nakon prikazivanja u istočnoj Srbiji i Nišu, Festival evropskog filma dolazi u Leskovac. U periodu od 8. do 11. decembra 2022. ljubitelji sedme umetnosti imaće prilike da uživaju u najboljim aktuelnim filmovima evropske produkcije, svake večeri od 19h u Leskovačkom kulturnom centru.

Ulaz na sve projekcije je slobodan!

Festival evropskog filma Leskovac:

  1. decembar u 19h

AURORA (2019) – Finska

Režija: Miia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

  1. decembar u 19h

NEKA BUDE SVETLOST (2019) – Slovačka

Režija: Marko Skop

Milan (40) ima troje dece i radi na građevini u Nemačkoj kako bi prehranio porodicu u Slovačkoj. Tokom posete svom domu za Božić, otkriva da je njegov najstariji sin Adam član paravojne omladinske grupe. Dečak je umešan u maltretiranje i smrt drugarice iz razreda. Otac mora da odluči šta da radi. U tom procesu, zajedno sa suprugom, dolazi do otkrivanja prave istine o njihovom sinu, njihovoj porodici, njima samima i zajednici oko njih.

  1. decembar u 19h

BOGOVI MOLENBEKA (2019) – Finska, Belgija, Nemačka

Režija: Reta Huhtanen

Film Bogovi Molenbeka bavi se odrastanjem dva dečaka u briselskom distriktu Molenbeku, koji za njih dvojicu postaje ogledalo surovog sveta odraslih nakon terorističkog napada.

  1. decembar u 19h

NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija

Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na televizijskom plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saula. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora i želi da osveti jer veruje da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, već i da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.