Kraj avgusta je tradicionalno u znaku glumaca u Nišu. Dok se brojna filmska ostvarenja domaćeg igranog filma smenjuju svake večeri na Letnjoj pozornici u Nišu, mi vas pozivamo da zajedno popijemo „filmsku kafu“ i pričamo o filmu „Nečista krv – greh predaka“.

Pridružite nam se u ponedeljak, 23. avgusta u 14h ispred Džez muzeja u Tvrđavi gde ćemo ugostiti glavne protagonistkinje filma Katarinu Radivojević i Anđelu Jovanović, kao i reditelja  Milutina Petrovića.

Saznaćemo iz prve ruke utiske sa projekcije filma pred niškom publikom ali i sa festivala u Sarajevu, Vrnjačkoj Banji i na Paliću.

Možete nam se pridružiti u neformalnom razgovoru uz kafu, gde ćemo pričati o samom filmu, glumačkoj ekipi i izazovima snimanja filma u jeku pandemije.

Ekranizacija jednog od najznačajnijih dela Bore Stankovića nosi priču stare srpske gazdinske porodice u Osmanskom periodu, pa ćemo kroz razgovor probati da odgonetnemo srpski mentalitet i heroine koji su bile ispred svog vremena.

Pričaćemo i o značaju podrške Kreativne Evrope i Delegacije EU ovom filmu i planovima za naredni period.

Prisustvo događaju je besplatno ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se prijavite do ponedeljka , 23. avgusta u 10h na ovom linku.