Ovogodišnji Forum okupio je mnoge organizacije kulture, kao i pojedince koji se bave kulturom, na brojnim radionicama koje su se održale u Novom Sadu i Nišu. Pitanje kojim se ovogodišnji Forum bavio glasi: Na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstaknu saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti?

U oba grada, program je organizovan u tri bloka – kritičko mišljenje i medijska pismenost, participativno upravljanje u kulturi i horizontalno znanje.

Eu info kutak u Novom Sadu bio je domaćin dve radionice. Prva radionica bila je posvećena društvenim mrežama, a pretežno usmerena na PR organizacije i ustanove u kulturi. Na koji način približiti saržaj publici putem društvenih mreža, koje su naše ciljne grupe i kako im pristupiti, kako postići veliki „share“ i da li je to dovoljno, kao i niz praktičnih saveta koji pomažu razvoju marketinga na internetu. Radionicu je vodila Marija Stevuljević, iz EU info centra u Beogradu, koja u ovoj oblasti ima dugogodišnje iskustvo. Koliko je veština upravljanja društvenim mrežama bitna radnicima u kulturi, pokazala je i ogromna zainteresovanost učesnika, kao i konstantna interakcija tokom radionice.

Drugi dan Kreativne Evrope u Info kutku bio je posvećen OPENS programu podrške projekata u kulturi: Uspešne priče. Radionicu je vodila Jelena Ognjanović iz Galerije Matice srpske i Milan Vračar iz Kulturanove. Ovo je jedan od načina kako kroz aktivnosti Deska Kreativna Evropa Srbija animirati kulturne organizacije javnog i civilnog sektora.

Glavni partneri Foruma su EU Info mreža, Fondacija Novi Sad 2021, OPENS – Evropska prestonica mladih 2019, Uprava grada Niš, udruženje Mladi ambasadori Niš i tradicionalno – Zadužbina Ilije M. Kolarca.