Manifestacija „Grad Evrope“, koja je deo proslave Dana Evrope kroz kampanju #EUzaTEBE, održava se u subotu, 11. maja od 11 do 17 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Planirano je mnogo zanimljivih sadržaja, pa Vas pozivamo da deo vikenda provedete sa nama, da saznate nešto novo o evropskim zemljama i da se dobro zabavite.

Predviđene su razne zone sa sadržajima. Jednu će činiti štandovi zemalja Unije, na kojima će posetioci moći da se upoznaju sa zanimljivostima vezanim za njihovu kulturu, kuhinju, istoriju i saradnju sa Srbijom. Biće postavljena i bina sa koje ćete moći da čujete neobičnu muziku i da vidite zanimljive scenske nastupe.

Srbija je zemlja košarke i ovog leta, zajedno sa Letonijom, organizovaće Evropsko prvenstvo za žene u tom sportu. Zato ćete na Trgu Nikole Pašića moći da vidite teren za basket po FIBA propisima, a, ako želite, imaćete priliku i da se oprobate u duelima za košarkaški tron. Za najbolje, predviđene su različite nagrade.

Spremili smo i prostor za najmlađe, gde će uz animatore moći da se oprobaju u kvizovima, slaganju Lego kockica, trkama i drugim aktivnostima, uz najviši stepen bezbednosti. Radoznali će moći da vide i interesantne naučne eksperimente i da nauče nešto o svetu koji ih okružuje. Svaka generacija moći će da pronađe nešto za sebe.

Svoj kutak imaće i Select EU, gde će ambasador i 300 mladih iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije i Belgije pošalju personalizovanu razglednicu svojim prijateljima iz Evropske unije sa pozivom da učestvuju na EU izborima. Takve razglednice mogu da pošalju svi koji dođu na Trg Nikole Pašića u subotu.

#EUzaTEBE – naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Detaljne informacije o #EUzaTEBE pratite na našim internet stranicama: www.europa.rs i www.euinfo.rs  kao i na profilima na društvenim mrežama – FacebookInstagram i Twitter. Pozivamo Vas da se priključite razgovoru koristeći hashtag #EUzaTEBE.