Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje info dan namenjen medijskim kućama i organizacijama koje se bave informisanjem. Događaj će se održati u ponedeljak, 15. jula 2024. godine sa početkom u 12 časova u Medija centru Radio-televizije Vojvodine, na adresi Kamenički put 45.

Cilj ovog Info dana je da se medijske kuće i organizacije što bolje pripreme za konkurisanje na pozive programa Kreativna Evropa koji tokom godine raspisuje tri konkursna poziva u oblasti informisanja i medija: za projekte medijskih partnerstava – saradnje; medijskih partnerstava – pluralizam; i projekte medijske pismenosti.

Podrška je namenjena projektima koji doprinose održivosti organizacija, zapošljavanju profesionalaca, razvoju veština i prekograničnoj saradnji, kao i projektima koji su važni za demokratiju, društvenu participaciju i razvoj digitalne i medijske pismenosti.

Program Info dana obuhvataće predstavljanje programa Kreativna Evropa, smernice i uslove za konkurisanje, finansijski okvir pripreme projekata te praktične savete za razvoj projektnih ideja.

Pozivaju se svi predstavnici medija, novinarskih i medijskih udruženja, kao i organizacije iz oblasti informisanja i medija, da prijave svoje učešće popunjavanjem kratke prijave na OVOM LINKU.