Pozivamo vas na info sesiju projekta „Puls Evrope – medijske posete EU“ koja će biti održana u Nišu, 20. marta u 14 časova u EU info kutku Niš, Vožda Karađorđa 5.

“Puls Evrope – medijske posete EU”, projekat koji finansira Delegacija EU u Srbiji, podržava medije u Srbiji da izveštavaju o primerima dobre evropske prakse, kao i o svim aktuelnim pitanjima organizovanjem individualnih i grupnih medijskih poseta zemljama članicama EU, ali i regiona. U januaru ove godine, projekat je započeo novi ciklus tokom koga će biti organizovane nove medijske posete za novinare štampanih, elektronskih i onlajn medija.

Do kraja 2022. u okviru projekta je organizovano osam grupnih i 18 individualnih poseta u 15 zemalja EU, kao i jednoj zemlji regiona (Albanija). U programu poseta učestvovao je 151 novinar iz 31 redakcije; objavljeno je 256 medijskih priloga u elektronskim, štampanim i onlajn medijima, od čega više od šest sati televizijskog i više od četiri sata radijskog programa.

O samom projektu i uslovima za učestvovanje govoriće nam vođa projekta Marina Rakić, dok će svoja iskustva sa prethodnih medijskih putovanja sa nama podeliti novinarke Branislava Jovanović sa portala Novinari online i Ljudmila Ristić Miladinović sa KCN televizije.

AGENDA:

14:00 Pozdravna reč: Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka Niš

14:10 – 14:25 Predstavljanje projekta “Puls Evrope”: Marina Rakić, vođa projekta

14:25 – 14:45 “Puls Evrope” – iskustva novinara-učesnika u prvom projektnom ciklusu

– Branislava Jovanović, portal Novinari onlajn

– Ljudmila Ristić Miladinović, TV KCN

14:45 15:30 – Q&A sesija

Osveženje

Moderator: Vladimir Đorđević, EU info kutak Niš

Novinarkama i novinarima koji žive i rade van Niša Puls Evrope refundira putne troškove dolaska na info sesiju u visini povratne autobuske karte. Pravdanje troškova vrši se kartom ili računom za benzin.