Inovacije su nesumnjivo važne za dugoročni razvoj poslovnih ekosistema i stvaranje dodatne vrednosti preduzeća i društva. Kako doći do inovacija, kako ih uvoditi u poslovne procese, kako motivisati ljude da budu kreativniji, neka su od pitanja koja postavljamo tokom događaja “Inovativni menadžer današnjice”.  Događaj je deo serijala „Valorizacija znanja“ koji realizuju EU info kutak Niš i Naučno-tehnološki park u Nišu, a održaće se u sredu, 29. juna od 12 sati, u hibridnoj formi – uživo na Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uz online prenos.

Kako ostati na talasu kreativnog razmišljanja i inovativnog delovanja uprkos svim promenama? Kako biti efikasan inovativni menadžer svake današnjice i koje su zapravo ključne sposobnosti i veštine pojedinca potrebne? Kako negovati inovativnost kao vrednost za preduzeće i društvo, samo su neki od pravaca razgovora koje će kroz konktretne primere iz svoje poslovne prakse i korisne savete izneti naši predavači Ognjen Radić i Dimitrije Petković.

Ognjen Radić je nakon višegodišnjeg iskustva u menadžmentu, prešao na poziciju Country manager-a u najvećem globalnom servisu za online naručivanje hrane  FoodPanda. Najpoznatiji je po veoma uspešnoj firmi FitPass koju je osnovao 2014. godine zajedno sa svojim poslovnim partnerom i koju je izgradio do milionske vrednosti, te prodao 2020. godine.

Dimitrije Petković je osnivač i suvlasnik preduzeća Webelinx (2011) i Webelinx Games (2020). Obavljao je više funkcija u svojoj karijeri dok se nije ustalio na području Game Design-a i Product Management-a. Trenutno radi na poziciji CPO (Chief Product Officer) gde je zadužen za strategiju proizvoda i rad sa proizvodnim timovima. Veoma je ponosan na činjenicu da su proizvodi koje su napravili u Nišu, dostupni i traženi u celom svetu. Igre i aplikacije iz Webelix-a, za ovih 10 godina, imaju više od dve milijarde download-a.

EU info kutak Niš u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš pokrenuo je serijal radionica „Valorizacija znanja EU“ sa ciljem da se obezbedi proces učenja i dijaloga u svim sektorima, posebno među mladima i mladim preduzetnicima, negujući snažnu kulturu valorizacije znanja, tržišno korisnog znanja, preduzetništva i inovacija.

Stručnjaci EU za poslovanje i inovacije (menadžeri programa, mentori, konsultanti, korisnici) i stručnjaci za transfer znanja putem vebinara će u ovom serijalu ponuditi svoju stručnost i podršku na spoju istraživanja i njegove primene, predstavljajući primere posrednika koji povezuju proizvođače znanja i korisnike znanja, posebno mala i srednja preduzeća.

EU podstiče razvoj nauke i inovacija u cilju stvaranja tehnoloških preduslova za razvoj konkurentnosti i privrede širom Evrope. Sredstva EU namenjena ovom sektoru u Srbiji koriste se za podsticanje kvaliteta nauke, inovacija i povezivanje sa evropskim i međunarodnim naučnicima i preduzetnicima, čime se povećava konkurentnost srpske privrede. Brza transformacija rezultata istraživanja i podataka u održiva i ekonomski održiva rešenja je ključna za postizanje ambicioznih ciljeva politike EU.

Link za prijave